archief >>

Saxofoondag met Karl Veen

Op zaterdag 16 juni musiceren 40 saxofonisten van 8 tot en met 70 jaar met saxofonist/arrangeur Karl Veen tijdens de Saxofoondag bij Scala in Hoogeveen. ’s Middags vanaf 13.00 uur geeft Veen, samen met docent Gerard Gerrits, een workshop rond een aantal van zijn arrangementen. Saxofonisten die ook zin hebben om mee te doen, kunnen zich zaterdag nog melden. Deelname kost 10,-. Van 19.30 uur tot 20.30 uur sluiten de deelnemers af met een gezamenlijke presentatie en een concert van het 14-koppige Saxofoonorkest onder leiding van Veen. Publiek is daarbij van harte welkom. Entree is gratis.


Saxofoonorkest Karl Veen
Karl Veen is promotor van de saxofoon in al zijn verschijningsvormen. Hij publiceerde in 2014 samen met Jaap Kastelein een nieuwe lesmethode voor saxofoon, SeriousSax. In zijn unieke Saxofoonorkest zijn alle typen saxofoons vertegenwoordigd. Het ensemble speelt repertoire dat varieert van Bach tot Queen en van middeleeuws tot modern, met werken uit de hele wereld.


Karl Veen 
Karl Veen is docent, arrangeur, dirigent, restaurateur en promotor van de saxofoon in al zijn verschijningsvormen. Hij publiceerde in 2014 samen met Jaap Kastelein een nieuwe lesmethode voor saxofoon, SeriousSax. Tijdens de workshop op de Saxofoondag bij Scala behandelt hij een aantal van zijn arrangementen. Er is veel aandacht voor samenspel, speelmanier en ademhaling. Hij wordt terzijde gestaan door saxofoondocent Gerard Gerrits. De bladmuziek voor deze dag ontvangen de deelnemers van tevoren.Het Saxofoonorkest
Ter afsluiting is er een concert van het unieke Saxofoonorkest waarin alle typen saxofoons vertegenwoordigd zijn. De leden zijn gevorderde leerlingen, aangevuld met professionals en een enkele sax-verslaafde. De bezetting op bestaat uit één sopranino, drie sopraansaxen, drie alt-, drie tenor- en twee baritonsaxen, een bassaxofoon en een Tubax. Het ensemble speelt repertoire dat varieert van Bach tot Queen, van middeleeuwen tot modern, met werken uit de hele wereld, meestal speciaal voor het ensemble gearrangeerd door Karl Veen.
Nieuwsbrief


Altijd op de hoogte blijven van de laatste cursussen, nieuws of projecten? Meld je dan nu in voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden >>

Fotoboek

  • Foto's

bekijk onze foto's >>

Online podium

  • Op het online-podium kunt u de beste werken van onze cursisten vinden. Bekijk hier wat door ons wordt gemaakt.

bekijk ons podium >>

Volg ons ook op