archief >>

Scholen en Scala tekenen Leerlijn Cultuur Meppel

Op donderdag 15 maart om 13.30 uur tekenden de directies van de basisscholen in de gemeente Meppel en Scala Centrum voor de Kunsten de overeenkomst Leerlijn Cultuur Meppel. Met nieuwe ambities gaan de partijen wederom 4 jaar de samenwerking aan. Dat betekent een vaste plek voor cultuureducatie in het curriculum van de scholen met een aanbod van actieve workshops beeldende kunst, dans, media, muziek en theater, voorstellingen, schrijversbezoeken en erfgoedprojecten. Grote winnaars zijn de kinderen van alle basisscholen in de gemeente Meppel, zij zijn weer verzekerd van cultuureducatie op een hoog niveau. De feestelijke ondertekening vond plaats in de Reestoeverschool.
 

Voor deze gelegenheid maakten de leerlingen van groep 7 deze middag een boom met vogeltjes en vogelhuisjes. De directies bouwden mee: de boom groeit en de vogeltjes vliegen uit. Symbool voor een behouden vlucht voor de komende 4 jaar Leerlijn Cultuur Meppel.


Inspirerend kunstonderwijs
De Leerlijn Cultuur Meppel is een vervolg op Scala’s Cultuurmenu gemeente Meppel dat loopt sinds 2010. Het doel is kinderen te laten beleven en ontdekken, hun nieuwsgierigheid aan te boren, plezier te genereren en talenten te stimuleren, vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op goed en inspirerend kunstonderwijs.


Scala stelt met de intern cultuurcoördinatoren van de scholen én netwerkpartners als Schouwburg Ogterop, Bibliotheek Meppel, ITEPS Stenden Hogeschool Meppel en historica Garry Wiersema, een cultuurprogramma samen dat aansluit bij de vragen en wensen van alle basisscholen in de gemeente Meppel. In dat programma zijn alle disciplines vertegenwoordigd voor leerlingen van groep 1 t/m 8. Voor leerkrachten zijn mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering opgenomen.


De Leerlijn Cultuur Meppel wordt financieel ondersteund door de Gemeente Meppel.
Agenda


meer agenda >>

Nieuwsbrief


Altijd op de hoogte blijven van de laatste cursussen, nieuws of projecten? Meld je dan nu in voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden >>

Fotoboek

  • Foto's

bekijk onze foto's >>

Online podium

  • Op het online-podium kunt u de beste werken van onze cursisten vinden. Bekijk hier wat door ons wordt gemaakt.

bekijk ons podium >>

Volg ons ook op