Kies hier uw cursus

Muziek

Geef jezelf een voorsprong met muziek!

Steeds meer onderzoeken tonen het aan: muziek, en dan vooral het zélf muziek maken, is ontzettend goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Door muziek te maken activeer je vele hersengebieden. Dit heeft een positief effect op bijvoorbeeld empathisch vermogen, analytisch denken, abstractievermogen, groepsgevoel, discipline, creativiteit en sociale en emotionele vaardigheden. Allemaal zaken waarvan kinderen, jongeren én volwassenen in hun (latere) leven profijt van hebben.

Bij Scala krijg je les van gepassioneerde vakdocenten in een creatieve, inspirerende omgeving. De meeste lessen worden in groepsverband gegeven. Niet alleen leerzaam, ook heel gezellig! Les bij Scala is over het algemeen goedkoper dan privéles. Naast je reguliere les kun je ook meedoen aan extra’s als talentprojecten, workshops en optredens.

Jaarcursus en korte cursus
Instrumentele les of zangles volg je in een jaarcursus. Je kunt op elk moment van het jaar beginnen met instrumentale of vocale lessen.

Sommige lessen zijn in de vorm van een korte(re) cursus. Hiervan zijn veelal meerdere blokken in een jaar te volgen. Per cursus wordt dit aangegeven. Deze cursussen hebben een vaste startdatum.

Voor wie?
Kinderen en jongeren tot 18 jaar uit de gemeenten Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Steenwijkerland en Westerveld kunnen muziekles volgen bij Scala.

Woon je buiten ons werkgebied? Geen nood, ook dan kun je lessen bij Scala, maar gelden er een aantal andere voorwaarden.

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan kun je via Scala terecht bij het
Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omstreken) en
Scala Muziek Collectief (Meppel, Staphorst en omgeving).

Leslocatie
Scala geeft les op allerlei verschillende locaties in het werkgebied. Neem contact op met de administratie voor meer informatie.

Proefles
Weet je niet goed welk instrument bij je past? Klik hier voor het aanvragen van een gratis proefles. 
Je kunt tweemaal per schooljaar een gratis proefles aanvragen. Dit dienen wel twee verschillende instrumenten te zijn. 
Mocht je meer instrumenten willen uitproberen, dan vragen wij een vergoeding van € 7,50. Als je na de proefles reguliere lessen op dit instrument gaat volgen zal het bedrag verrekend worden met het lesgeld.

Agenda


meer agenda >>

Nieuwsbrief


Altijd op de hoogte blijven van de laatste cursussen, nieuws of projecten? Meld je dan nu in voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden >>

Fotoboek

  • Foto's

bekijk onze foto's >>

Online podium

  • Op het online-podium kunt u de beste werken van onze cursisten vinden. Bekijk hier wat door ons wordt gemaakt.

bekijk ons podium >>

Volg ons ook op